Binnenstook vs Buitenstook

Binnenstook vs Buitenstook

Vanuit de Nederlandse Haarden- en Kachelbranche (NHK) is de afgelopen jaren in de politiek-maatschappelijke discussie rond houtstook voortdurend aandacht gevraagd voor onderscheid in de diverse stookmiddelen. Het verschil tussen binnenstook (technisch, wet- en regelgeving) en buitenstook (straatniveau, niet gereguleerd) is in toenemende mate nu ook onderdeel geworden van onderzoeken en uitspraken van de betrokken partijen, zoals bijvoorbeeld het Longfonds.

De Innovative Heating Solutions Group is een actieve deelnemer in diverse branche gerelateerde werkgroepen en platforms zo ook bij de NHK. Daarnaast neemt de IHS Group voortdurend initiatieven om de kwaliteit van haardoplossingen, installaties en gebruik te verbeteren. Door participatie bij de NHK zijn we goed op de hoogte over wat er speelt in de markt en denken we mee in de thema’s die actueel zijn. Zo steunen wij ook deze positionering en dragen wij deze net als de NHK uit. Door de NHK is er een animatie gemaakt die in het kort de grote verschillen duidelijk maakt.

https://www.youtube.com/watch?v=HeWxoX-tc3o

Een paar feiten, puur voor uw begrip:

- Wist u dat in december 2021 in de Eerste Kamer een wet is aangenomen, waarin Europese Richtlijn RES 2018/2001 bekrachtigd werd?

- Wist u dat de voorloper van deze RES al in 2009 werd gepubliceerd?

- Wist u ook dat de EU lidstaten volgens deze RES de vakkundige installatie van o.a. houtkachels op basis van kwalificaties en/of certificering dienen te bevorderen?

- Wist u ook dat de NHK een geaccrediteerde vakopleiding en daaraan verbonden kwaliteitsregeling heeft opgezet onder de in 2009 gepubliceerde voorganger van deze Europese Richtlijn?

- Wist u ook dat de Nederlandse overheid tot op de dag van vandaag deze NHK regeling gebruikt om aan deze RES te voldoen, maar dat deze NHK regeling op geen enkele wijze door de Nederlandse overheid wordt bevorderd?

- Wist u ook dat Hugo de Jonge als minister van BZK (verantwoordelijk ministerie) hierop is bevraagd door Kamerleden, maar vervolgens verwees naar het IenW beleid voor luchtkwaliteit en dus geen idee heeft dat (zijn BZK) gebrek aan kwaliteit leidt tot verslechtering van de luchtkwaliteit?

Wij en de Nederlandse Haarden- en Kachelbranche hopen oprecht dat het ministerie onder het nieuwe kabinet, na 14 jaar aandringen vanuit de sector, eindelijk in gesprek wil om deze bevordering vorm te geven!

Innovative Heating Solutions Group is een collectief van Nederlandse bedrijven, bestaande uit LEWO BV, thermoCet en Home Fire Creations. Door de krachten van diverse bedrijven te bundelen, is de Innovative Heating Group toonaangevend als totaalproducent en distribiteur van innovatieve producten op het gebied van (sfeer)verwarming. Hoogwaardige kwaliteit staat voor ons centraal. Niet alleen in de ontwikkeling van onze producten, maar zeker ook in het opbouwen van duurzame relaties met onze klanten en collega’s. Wij willen het elke dag een beetje beter doen.

Gepubliceerd op: 06 december | Terug