Holetherm loodslabdakplaat zonder lood...

Holetherm loodslabdakplaat zonder lood...

Zonder lood?

Het gebruik van lood in onze samenleving is in de loop der jaren sterk verminderd, voornamelijk vanwege de schadelijke gezondheidseffecten en milieuproblemen.

Overheden hebben strengere regels en voorschriften ingevoerd om het gebruik van lood in diverse producten te verminderen of te verbieden, zoals loodhoudende benzine en loodhoudende verf in woningen. Dit is een terechte ontwikkeling.

Het vervangen van loodslabben door duurzamere en milieuvriendelijkere materialen draagt bij aan de bescherming van het milieu en de volksgezondheid van degenen die ermee in aanraking komen. Er is een groter bewustzijn ontstaan over de gevaren van lood, waardoor zowel consumenten als fabrikanten meer aandacht besteden aan het vermijden van loodhoudende producten.

Bij LEWO zetten we ons volledig in voor een nieuw product in ons vertrouwde assortiment van Holetherm. Dit biedt installateurs de mogelijkheid om voorop te lopen op het gebied van duurzaamheid en veiligheid.

 

Onze nieuwe Holetherm No Lead Slabpan bevat geen lood meer!

Sinds 1980 houdt metaalwarenfabriek LEWO zich bezig met de ontwikkeling en productie van hoogwaardige rookgasafvoeren en schoorstenen van roestvrij staal onder de naam Holetherm. Enkele maanden geleden hebben we al de revolutionaire Holetherm Evolution- en BENG-systemen geïntroduceerd, en nu presenteren we onze nieuwste innovatie.

In deze dakplaten is het lood vervangen door Leadax. Leadax is een hoogwaardige loodvervanger en wordt beschouwd als de tweede generatie loodvervangers. Dit betekent dat Leadax gemakkelijk en snel te bewerken is, net zo eenvoudiger dan lood. Het kan gewoon in de vorm geklopt worden, hoeft niet verlijmd te worden, kan op oude (met mos bedekte) daken gebruikt worden. Bovendien heeft het geen schadelijke gevolgen voor mens en milieu.

Leadax is een Nederlandse uitvinding, gecertificeerd als de enige loodvervanger ter wereld. Het is gemaakt van PVB, een materiaal afkomstig uit het recyclingproces van gelaagd glas (autoruiten). De oprichters van Leadax hebben PVB gebruikt voor deze loodvervanger in combinatie met RVS Strekmetaal, wat zowel gunstig is voor gebruikers als zeer duurzaam. Leadax staat voor circulariteit door het hergebruik van PVB, dat voorheen vaak werd vernietigd en niet werd toegepast in nieuwe toepassingen. Het product verweert of verkleurd niet en is zelf ook weer 100% recyclebaar. Een Nederlandse innovatie!

 

Kennismakingsaanbod

We zijn buitengewoon enthousiast over het resultaat van deze ontwikkeling en willen graag een verdere bijdrage leveren aan een duurzamere maatschappij. Dit kunnen we echter alleen samen met u bereiken! Daarom bieden we elke klant van LEWO de mogelijkheid om de eerste loodslabdakplaat zonder lood te bestellen met een aantrekkelijke korting van 10% boven op uw normale korting. Bestellen kan eenvoudig via ons portal, deze link.

Laten we samen de wereld om ons heen elke dag een beetje beter maken, duurzamer en veiliger, zonder compromissen!

Gepubliceerd op: 09 november | Terug