Innovatie ontmoet veiligheid!

Innovatie ontmoet veiligheid!

Vanaf 1 januari 2021 gelden er strengere regels voor de bouw van nieuwbouwhuizen: BENG (bijna energieneutraal bouwen). Deze regels hebben de oude EPC-normen vervangen. Bij BENG krijgt energiebesparing in de ontwerpfase van nieuwbouw grote aandacht.

Onze partner Loomans Haarden & Kachels heeft een project opgeleverd in een gasloos nieuwbouwhuis voorzien  van een warmtepomp. In dit type huis is een zogenaamd room sealed toestel een passende keuze. Deze toestellen zijn geschikt voor een gesloten verbrandingssysteem, waarbij de benodigde lucht van buiten wordt betrokken. Het aansluiten op een gesloten verbrandingssysteem stelt wel extra eisen aan de af- en toevoer.

Het betrof hier een room sealed houtkachel, welke zijn beluchting krijgt via een lucht inlaat in de voortuin net boven het maaiveld. Op zoek naar de beste oplossingen is er gekozen voor het rookgasafvoerkanaal van Holetherm Evolution (diameter 150mm) i.c.m. met de BENG-doorvoering. De BENG-doorvoering is onderdeel van het Holetherm Evolution systeem. Deze doorvoering is direct tegen het brandbare materiaal te plaatsen! Daardoor heeft warmte geen kans om te ontsnappen en koude lucht geen mogelijkheid om binnen te dringen.

Innovatie ontmoet veiligheid!

Ontdek het Holetherm Evolution rookgasafvoersysteem inclusief BENG-doorvoering van LEWO.

  • 30 jaar garantie, zelfs na schoorsteenbrand;
  • Temperatuurclassificatie T600, N1, G50
  • G0 classificatie op de BENG doorvoering
  • Kostenbesparend door de eenvoudige installatie.

Meer weten over het meest veilige rookgasafvoersysteem van Nederland? Bekijk dan de website (https://www.lewo.nl/nl-nl/holetherm-evolution) of neem contact met ons op.

Gepubliceerd op: 17 oktober | Terug